© Ton Broedersz 2017
Keukenpraatje
Made bij The Bridge
Kaasschnitzel:
Niet een schnitzel met kaas, maar een schnitzel van kaas, niks geen vlees maar alleen
kaas, wel met een paneer laag dat dan weer wel.
Moeilijk? Absoluut niet.
Men neme een mooie dikke plak kaas ( een halve cm dik).
Ik smeer graag aan één kant wat mosterd erop en aan de andere kant wat zelfgemaakte
chilisaus en dna paneren met BEP.
BEP: Bloem, Eiwit en Paneermeel
De plakken kaas eerst door de bloem heen halen.
Dan door eiwit halen.
Dan door de paneermeel ( ik had van oud brood wat grove paneer gemaakt in de
keukenmachine, lekker grof dus lekker krokant).
De kaas schnitzels rustig aanbakken, zo kan de kaas ook rustig zacht worden.
Lekkere salade erbij en eten maar.
Tip:
Jonge kaas op kamertemperatuur laten komen.
aan blokken snijden en kneden
Rol ervan vormen en in plastic folie doen en koud laten worden, daar plakken van snijden.
dan heb je mooie ronde plakken, voor bv een gepaneerde kaasburger.