© Ton Broedersz 2017
Keukenpraatje
Blog Recepten index
Made bij The Bridge

Brownies

Even snel voor iemand brownies maken. Het moest snel dus het eerste recept pakken wat voorbij komt. Het resultaat was een hard producht wat wel naar chocolade smaakte maar ik durfde het geen brownie te noemen en dat terwijl ik al zo lang in de Zwetsshow wat erover vertel en een recept op de website had staan. Maar hoe stom kun je dan zijn om dat recept niet te gebruiken. Heb net zo snel een vette natte chocolade cake gemaakt voor die persoon. Voor jou het recept brownies met noten hier>

Blog

Donderdag 13 december

Een stoer recept uit de Belgische keuken: blinde vinken in uiensaus. Blinde vinken in uiensaus

Dinsdag 11 december

Spaghetti over misschien wel van gisteren? Frittata spaghetti

Maandag 10 december

Voorlopig weer even genoeg luxe gehad.

We gaan vandaag budget-koken

SPAGHETTI MET HERFSTGROENTE

Zaterdag 8 december

Sunday roast Hoe vaak komt het nog voor dat je een groot stuk vlees braadt? RUNDERROLLADE MET AARDAPPELS UIT DE OVEN

Woensdag 5 december

Maak Spaanse chocolademelk, met échte chocolade! Je weet niet wat je proeft, zo lekker. SPAANSE CHOCOLADEMELK

Dinsdag 4 december

Waldorfsalade is een klassieker uit de Amerikaanse keuken. WALDORFSALADE

Zaterdag 1 december

Niets zo leuk als zelf pepernoten bakken met de kinderen. Je moet er maar net tijd voor hebben, zo voor Sinterklaas. PEPERNOTEN

Donderdag 29 november

Winterwortels over van het schoenzetten? HUTSPOT

Dinsdag 27 november

Een mooi klassiek recept van Martine Wittop Koning, uit haar kliekjesboek In en om de vliegenkast uit 1907. Jachtschotel van vleesch, zuie appelen en aardappelen.

Maandag 26 november

Nog wat aardappels en chorizo over? Dan maken we vandaag toch een heerlijke Spaanse tortilla! TORTILLA ESPANOLA

Vrijdag 23 november

Van de andijvie die we over hebben en de kruimige aardappels die nodig op moeten, maken we een pittig stamppotje met rauwe andijvie en kruim van chorizo. RAUWE ANDIJVIESTAMPPOT MET CHORIZOKRUIM

Woensdag 21 november

Een verse krop andijvie. Zo kun je de ene dag andijviesla maken en twee dagen later een lekkere stampot. ANDIJVIESLA MET YOGHURTDRESSING

Dinsdag 20 november

Met de restjes van een hotelontbijt maak je een fantastisch lauwwarm nagerecht, geurig gebakken in kleine potjes. Ontbijtverdriet

Donderdag 15 november

We gaan brownies bakken, een hele plaat vol! BROWNIES MET NOTEN

Dinsdag 13 november

Veel oud brood over? Maak een herfstige Welsh rarebit, een warm broodschoteltje met bockbier en kaas. WELSH RAREBIT

Maandag 12 november

Heb je een hazelnootboom in de tuin en weet je niet wat je aan moet met de rijke oogst?

Maak dan in ieder geval deze hazelnootboter. HAZELNOOTBOTER

Zaterdag 10 november

We hebben ook nog wat pompoen over van gisteren. Daarmee maken we een lekker ovenschoteltje vandaag. POMPOENGRATIN MET LAURIER

Vrijdag 9 november

Ze zien er zo verleidelijk uit, die grote pompoenen. Maar wat moet je ermee? POMPOENSOEP

Woensdag 7 november

We hebben nog een halve selderijknol over. Daar bakken we vandaag lekkere selderijkoekjes van. SELDERIJKOEKJES

Dinsdag 6 november

Vandaag maken we een koolsla van de spitskool die nog over is van gisteren. SPITSKOOLSLA

Maandag 5 november

Dit keer variëren we met spitskool. En we beginnen met een LINZENSCHOTEL

Woensdag 30 oktober

Paddenstoelen zijn nu ruim voorhanden. Lekker en mooi om ze allemaal te verwerken op deze herfstige plaatpizza. PLAATPIZZA MET PADDENSTOELEN

Zaterdag 27 oktober

Vandaag: POMPOENFRIET

Vrijdag 26 oktober

In het oude kliekjesboek In en om de Vliegenkast vinden we dit ultieme wildkliekje: hazepeper. HAZEPEPER Appeltjes over die nodig op moeten? Aardappels en uien die beginnen uit te lopen? Dan is het hoog tijd voor hete bliksem. HETE BLIKSEM MET GEBAKKEN BLOEDWORST

Woensdag 24 oktober

Ze horen helemaal bij de herfst, maar zijn hier niet zo bekend; die aromatische kweeperen. GELEI EN MOES VAN KWEEPEER

Maandag 22 oktober

Er zijn weer volop verse walnoten. Tijd voor een heerlijke herfstsalade. SALADE MET WARME GEITENKAAS EN WALNOTENvrijdag 19 oktober Wat kun je daar toch naar verlangen. Zodra de eerste nachtvorst is ingevallen, kunnen we die typische wintergroente weer eten. BOERENKOOLSTAMPPOT

Woensdag 17 oktober

Van de sloe of dime, een wilde, bittere pruim die wij kennen als sleedoorn, stoken veel Ierse huishoudens nog steeds de sloe gin liquor. SLOE GIN LIQUOR

Dinsdag 16 oktober

Een Ierse vissoep waarin visstukjes en (zelfgevonden) mosselen en clams worden verwerkt. Seafood Chowder

Maandag 15 oktober

Lekker voor de zonnige herfst middag bij een grote pot thee:

verse cranberry muffins, zo uit de oven.

CRANBERRYMUFFINS

Zaterdag 13 oktober

Een klassiek Engels kliekjes gerecht.

SHEPHERD'S PIE

Vrijdag 12 oktober

Dit is een goed moment om cranberrycompote te maken. CRANBERRYCOMPOTE

Donderdag 11 oktober

Eiwitten over?

Bak deze heerlijke amandelkoekjes. AMANDELKRULLEN Maandag 10 oktober Cantharellen gevonden tijdens de boswandeling? GEBAKKEN CANTHARELLEN

Zaterdag 7 oktober

Niets lekkerder dan een perfect rijpe, sappige handpeer. PEER MET CHOCOLADESAUS

Vrijdag 5 oktober

De populaire kabeljauw, is volgens deskundigen in oktober op z'n best. GESTOOMDE KABELJAUW

Donderdag 27 september

Vandaag ook maar een kliekjesrecept met gekookte bietjes anno 2010. Lekker fel van kleur! ZALMSALADE MET RODE BIET

Woensdag 26 september

Vandaag slaan we ons kliekjes boek uit 1907 weer open voor een ouderwets recept. BIETEN IN AZIJN

Dinsdag 25 september

Bockbier Niet alleen lekker in het glas, maar ook in de pan. BOCKIGE GEHAKTBALLEN

Zaterdag 22 september

In Zweden is dit de favoriete manier om je restjes weg te Een snort husseltje van kleine blokjes aardappel, ui, vlees en worst of spek. PYTT I PANNA

Woensdag 19 september

Gehakt in de aanbieding? Of in de vriezer, tegen de uiterste gebruiks¬datum aan? Tomaten nog een beetje betaalbaar? TOMATENRISOTTO MET GEHAKT

Dinsdag 18 september

Weer groene kool, ja ik zei het gisteren al die grote kool moet natuurlijk wel op Zeeduivel op een bedje van groene kool, makkelijk en toch luxe. ZEEDUIVELVINK OP EEN BEDJE VAN GROENE KOOL

Dinsdag 11 september

Groene kool Wat zijn ze toch prachtig, die krullende groene kolen die nu van het land komen. GRIEKSE KOOLROLLETJES MET LAMSGEHAKT

Maandag 10 september

Verse vijgen zijn er maar een paar maanden per jaar. Van september tot eind november. Salade van vijgen, rauwe ham en mozzarella.

Woensdag 5 september

Nu is het de tijd om zelf jam te maken. Zelf jam maken.

Dinsdag 4 september

De eerste witlofstruikjes zijn er weer. Fris en knapperig en een tikje bitter. WITLOFSALADE

Maandag 3 september

Gele stekelzwammen In Frankrijk hebben ze een veel mooiere naam: pieds de mouton. Schapenvoeten. RISOTTO MET PIEDS DE MOUTON EN ERWTJES

Woensdag 29 augustus

Veel Turks brood over? Maak een broodpizza! 

Dinsdag 28 augustus

Deze frisse maaltijdsalade, ook wel tabouleh genoemd, maak je met couscous of de iets grovere bulgur (gebroken tarwekorrels). COUSCOUSSALADE

Zaterdag 25 augustus

Je kunt van je overschot aan rijpe vruchten een chutney maken. PRUIMENCHUTNEY

Donderdag 23 augustus

Tijd voor een lekker venkelsoepje. Gemaakt met een overgebleven gekookte aardappel. VENKELSOEP MET HOLLANDSE GARNALEN

Woensdag 22 augustus

Ghee, geklaarde boter, kun je zelf maken maar het is ook kant-en-klaar te koop in potten in de natuurvoedingswinkel. Zelf ghee maken

Dinsdag 21 augustus

Shahi tukra is de Indiase variant van broodpudding. Lees hoe je het maakt met oud brood en/of krentenbrood. SHAHI TUKRA Maandag 20 augustus Paranthas zijn de platte Indiase broden van de hete bakplaat. PARANTHAS

Zaterdag 18 augustus

Zelf ghee maken

Vrijdag 17 augustus

KLIEKJES RECEPT ANNO 1907 Onder het kopje Warme schoteltjes met gestoofde vruchten, vinden we: MÉRINGUE VAN VRUCHTEN

Woensdag 15 augustus

Staat de barbecue vandaag of deze week toch aan? Gebruik z'n restwarmte dan om een verrassend toetje te maken. PERZIKEN VAN DE BARBECUE

Dinsdag 14 augustus

Van ons overschot aan tomaten maken we vandaag zélf tomatenketchup. TOMATENKETCHUP

Maandag 13 augustus

Hoog tijd voor een lekkere maaltijdsalade: een klassieke salade nicoise. De trots van Zuid-Frankrijk. SALADE NICOISE

Vrijdag 10 augustus

Een lekkere basisdressing die je letterlijk in een handomdraai maakt met behulp van een leeg jampotje. BASISDRESSING

Woensdag 8 augustus

Een heerlijke koude soep voor een warme zomerse zondag, ideaal voor een lunch of picknick buiten. GAZPACHO ANDALUZ

Zaterdag 4 augustus

Mosselen over? Haal overgebleven mosselen uit hun schelp en bewaar ze in een afgesloten bakje in de koelkast. Maak ze liefst binnen twee dagen op. GEBAKKEN MOSSELEN MET KERRIE

Vrijdag 3 augustus

Kook mosselen gerust in ruime hoeveelheden, als ze tenminste in je pan passen. Het is echt een werkje van niets. GEKOOKTE MOSSELEN

Zaterdag 28 juli

KLIEKJESRECEPT ANNO 1907 Gewoon iets lekkers van ardappelresten AARDAPPELPANNENKOEKJES

Donderdag 26 juli

Snijbonen maar dan anders. SNIJBONEN MET RODE PAPRIKA EN SHOARMAVLEES

Maandag 23 juli

Je maakt de lekkerste nasi met koude rijst. Ideaal dus om je kliekje of het rijst overschot van de Chinees mee op te maken. NASI GORENG

Zaterdag 21 juli

Maak van verse kersen bijvoorbeeld eens een klassiek Franse clafoutis. CLAFOUTIS

Donderdag 19 juli

Boontjes zijn momenteel niet duur, dus kook er wat extra voor het kliekje van morgen: sperziebonen in het zuur. SPERZIEBONEN IN HET ZUUR

Woensdag 18 juli

Een heerlijk fris visgerecht dat je maakt met je zelfgemaakt paneermeel van oud brood. PANGASIUS MET SINAASAPPEL-MOSTERDSAUS

Dinsdag 17 juli

In de betere restaurants werken ze graag met zelfgemaakte smaakboters. Het is een heel handige manier om een overschot aan verse kruiden weg te werken en te bewaren voor later gebruik. KRUIDENBOTERROL

Zaterdag 14 juli

Nog een heerlijk zomers gerecht. Gratin is eigenlijk de naam van de gouden korst op de bovenkant van de schotel. GROENTEGRATIN

Woensdag 11 juli

Aardappels over? Maak je aardappels op in een heerlijke frisse aardappelsalade FRISSE AARDAPPELSALADE

Dinsdag 10 juli

Half flesje bier over? Maak een luchtig bierbeslag en haal er champignons, grote garnalen of stukjes witvis doorheen. VIS IN BIERBESLAG

Zaterdag 7 juli

Een lekker en makkelijke snack. KNAPPERIGE AARDAPPELKOEKJES

Vrijdag 6 juli

Niet moeilijk maar geweldig lekker, althans voor diegenen die wel van kerrie houden. Kip kerrie met rijst

Woensdag 4 juli

Met wat we over hebben van de minestrone soep maken we een ratatouille. RATATOUILLE

Dinsdag 3 juli

Een mooi voorbeeld van budget koken. Eén keer shoppen, meer¬dere keren van koken. Vandaag kopen we mooie verse groente van het seizoen, waar we een gevulde minestronesoep van maken. MINESTRONESOEP Vrijdag 29 juni Kom je echt om in het verse basilicum? PESTO ALLA GENOVESE

Donderdag 28 juni

We eten heel wat sla deze maanden. Als lunch, als bijgerecht of als maaltijdsalade. HIP SOEPJE VAN KROPSLA

Dinsdag 26 juni

Groene asperges zijn eigenlijk witte asperges die boven de grond uit zijn gekomen. GEGRILDE GROENE ASPERGES

Zaterdag 23 juni

Van de schillen, kontjes, overgebleven asperges en het kookvocht maken we een rijke, romige aspergesoep met hartige zalmsnippers. Chic kliekje! ASPERGESOEP MET ZALM

Maandag 18 juni

In dit bontgekleurde frisse dessert verwerk je allerlei soorten zacht fruit die in deze tijd in overvloed en dus goedkoop voorhanden zijn. Sla je slag als de markt koopmannen gaan opruimen. AARDBEIENSOEP MET MELOEN EN BRAMEN Vrijdag 15 juni Feestelijk voorgerecht. Ook heerlijk met een honing- of oogmeloentje. Watermeloen is niet geschikt. Galiameloen met rode port

Donderdag 14 juni

Eenmaal schoongemaakt, kun je Hollandse Nieuwe niet lang meer bewaren. Vraag de visboer om ze te sealen in een plastic schaaltje en bewaar ze in de koelkast. Eet ze liefst binnen een dag op. TARTAAR VAN HARING MET BIET EN APPEL

Woensdag 13 juni

Heerlijk die verse bloemkool, zo van het West-Friese land. Mooi compact, hagelwit en betaalbaar. Dit is dé tijd om hem te eten. BLOEMKOOL MET GEBAKKEN BROODKRUIM

Maandag 11 juni

Een heerlijk vullend gerecht waarin je niet alleen je overschot aan eieren opmaakt, maar ook gekookte aardappels van de vorige dag, restjes ontbijtspek of bacon, champignons, stukjes prei, paprika en selderij die je nog in de koelkast hebt liggen. BOERENOMELET MET GROENTE Vrijdag 8 juni KLIEKJESRECEPT ANNO 1907  KROPSLA MET RESTEN VAN ANDERE GROENTE EN EEN SAUS VAN HARDGEKOOKTE EIEREN

Dinsdag 5 juni

Nog flink wat aardbeien over? STRAWBERRY AND APPLE CRUMBLE

Maandag 4 juni

Heerlijk als voorgerecht of voor een zonnige lunch buiten VOORJAARSSALADE MET AARDBEIEN

Zaterdag 2 juni

Aardbeien, mooi en lekker. Maar chocolade is er ook lekker bij. Tobleronemousse

Woensdag 30 mei

Knapperig van buiten, romig zacht van binnen. RISOTTOKROKETJES

Dinsdag 29 mei

Met een beetje mazzel zijn er al verse peultjes. PEULTJESRISOTTO MET ZALM

Zaterdag 26 mei

Barbecuen, als het weer tenminste meezit.

GEGRILDE GROENTE VAN DE BARBECUE

Vrijdag 25 mei

KLIEKJESRECEPT ANNO 1907  KROPSLA MET RESTEN VAN ANDERE GROENTE EN EEN SAUS VAN HARDGEKOOKTE EIEREN

Woensdag 23 mei

Al rabarber gegeten? RABARBERMOES

Zaterdag 19 mei

Eindbestemming voor overrijpe avocado's is guacamole. GUACAMOLE MET TACOCHIPS

Donderdag 17 mei

Asperges op z'n Italiaans ASPERGES MET PARMEZAAN EN EI

Dinsdag 15 mei

Combi koken, wat hebben we nog over van de pasta schotel van gisteren? En dat tezamen wordt een tomatensoep GEVULDE TOMATENSOEP

Maandag 14 mei

Ik noem het combi koken, vandaag een pasta schotel en morgen???? PASTASCHOTEL MET GEHAKTSAUS

Zaterdag 12 mei

Een kliekjesrecept met asperges. BLANKE ASPERGERAGOUT

Vrijdag 11 mei

Voorgesneden groentes, kun je niet bewaren dus moeten ze op. OOSTERSE OMELET

Woensdag 9 mei

Aardbeien-prosecco jelly

Dinsdag 8 mei

Een klassieker uit de Franse keuken, deze salade lyonnaise met spekjes en een gekookt of gepocheerd eitje. Salade Lyonnaise

Zaterdag 5 mei

Ooit viel het Zweedse wittebrood uit de hemel op deze mooie lentedag. Wij bakken er vandaag Portugese wentelteefjes mee. PORTUGESE WENTELTEEFJES

Dinsdag 1 mei

Restjes van het weekend. FRITTATA MET GROENE ASPERGES EN SALAMI

Zaterdag 28 april

Vandaag een pastaschotel met broccoli en gerookte zalm. TAGLIATELLE MET GEROOKTE ZALM EN BROCCOLI

Vrijdag 27 april

Je vraagt je of hoe ze ooit op het idee zijn gekomen om deze stekelige distels te gaan eten. ARTISJOKKEN MET VINAIGRETTE

woensdag 25 april

KLIEKJESRECEPT ANNO 1907 HUZARENSLA

Dinsdag 24 april

We hebben wel eens eieren over, gewoon teveel in huis gehaald en we willen geen oude eieren dus op tijd opmaken die eieren en hoe lekker is het om zelf een eiersalade te maken. EIERSALADE MET BIESLOOK

Vrijdag 20 april

Tover je kliekje chili con carne om tot lekkere Mexicaanse bonenwraps. MEXICAANSE BONENWRAPS

Donderdag 19 april

Veel rijst over? Maak dit snelle Surinaamse lunchgerecht: snesi alesie. SNESI ALESIE

Woensdag 18 april

Van de bruine bonen of kidneybonen die over de datum zijn, maken we een heerlijke chili con carne. CHILI CON CARNE

Maandag 16 april

Asperges koken, de basis

Woensdag 11 april

Raapsteeltjes zijn supergezond en zitten vol vitaminen en mineralen. Groeikracht in optima forma. STAMPPOT RAUWE RAAP-STEELTJES MET ZALM

Zaterdag 7 april

Eierpaddestoelen leuk om met de kinderen te maken en op te eten natuurlijk. EIERPADDENSTOELEN

Vrijdag 6 april

Een feestelijk, lentefris recept. LAMSRACK IN EEN KRUIDENKORSTJE

Maandag 2 april

Een lekker fris en gezond toetje. VRUCHTENYOGHURT

Zaterdag 31 maart

Macaroni & cheese Low budget en goed vullend. MACARONI & CHEESE

Vrijdag 30 maart

KLIEKJESRECEPT ANNO 1907 Deze klassieker uit de studentenkeuken komt al voor in het kliekjeskookboek uit 1907. MACARONISCHOTEL MET HAM EN KAAS

Donderdag 29 maart

Een zondags Frans voorjaarsmaal met ham die door de slager al voor je is gegrild of gebraden, zodat je alle aandacht kunt geven aan die heerlijke jonge groente. GEGRILDE HAM MET VOORJAARSGROENTE

Dinsdag 27 maart

Nog een lekker recept met nieuwe aardappelen, want die zak moet leeg! AARDAPPELSALADE VAN MALTA

Maandag 26 maart

We maken vandaag een heerlijke stoofschotel met varkensvlees en rode wijn. Afelia

Vrijdag 23 maart

We vieren het begin de lente met een heerlijke voorjaars groentesoep. Lentegroentesoep. Lentegroentesoep

Woensdag 21 maart

KOUSENBAND MET AARDAPPEL

Donderdag 15 maart

TRUFFELVERWENEITJES

Woensdag 14 maart

KIP-KERRIE SALADE

Dinsdag 13 maart

THAISE BOUILLON MET LENTE-UI

Maandag 12 maart

GEBRADEN KIP UIT DE OVEN

Zaterdag 10 maart

KIPFILET MET COUSCOUS EN PAPRIKA

Dinsdag 6 maart

Hopscheuten, de allereerste voorjaarsgroente van de koude grond. HOPOMELET

Vrijdag 2 maart

Rode biet is lekker gezond. Er zit veel ijzer in. BIETENSTAMPPOT MET GEBAKKEN UIEN EN BACON

Dinsdag 27 februari

Volgens jong en oud het lekkerste gerecht met oud brood: WENTELTEEFJES

Maandag 26 februari

Een van de eigenaardigste gerechten met oud brood is een Ierse dessert: broodijs. BROWN BREAD ICECREAM

Vrijdag 23 februari

KLIEKJESRECEPT ANNO 1907 SNIJBOONEN MET WITTE BOONEN

Dinsdag 20 februari

Hou vandaag eens een kliekjesdag, zodat je lekkere opgeruimde koelkast hebt.

GRIEKSE PASTASCHOTEL

Maandag 19 februari

Er is een duidelijke reden waarom deze soep in wintersportgebieden zo razend populair is. GOULASHSOEP

Vrijdag 16 februari

knapperige aardappelkoekjes

Donderdag 15 februari

Een ouderwets toetje waarmee je heel snel en heel smakelijk je overgebleven witte rijst kunt wegwerken. RIJST MET BOTER EN BRUINE SUIKER

Woensdag 14 februari

Als de liefde door de maag gaat, begint verliefd worden bij de neus. In de top-10 van favoriete geuren scoort die van versgebakken appeltaart heel hoog. APPELTAARTJE VOOR TWEE

Maandag 13 februari

Preiprol is een echte Brabantse specialiteit. Je kunt er je oude aardappels in kwijt. PREIPROL

Vrijdag 9 februari

Dit heerlijke Zuid-Amerikaanse stoofgerecht met kikkererwten luistert naar de naam ropa vieja. 'ROPA VIEJA

Donderdag 8 februari

Pincho of pintxo (Baskisch) betekent prikker, maar het begrip staat voor het hele hapje dat eraan gespiest zit. Pintxo

Maandag 5 februari

De lekkerste manier om een kliekje gekookte aardappels weg te werken, is ook de makkelijkste: opbakken! GEBAKKEN AARDAPPELS

Vrijdag 2 februari

Een klassieke Franse stoof schotel, deze boeuf bourgignon. Rijk en vol van smaak, dankzij het rundvlees en de stevige rode wijn. BOEUF BOURGIGNON

Dinsdag 30 januari

In ons land wordt rijst best wel veel gegeten maar nog weinig als nagerecht, bij de woorden zoete rijdt zie je mensen toch al gauw kijken met een gezicht van; moet dat nou? Denk aan een rijstpudding bijvoorbeeld. Riz au lait

Vrijdag 26 januari

KLIEKJESRECEPT ANNO 1907 SCHOTELTJE VAN HAMRESTEN MET ZUURKOOL

Woensdag 24 januari

Zuurkool is echte winterkost. Hoewel, in de Elzas genieten ze er het hele jaar van. Met veel lekker sappig varkensvlees. Zelfs midden in de zomer. ELZASSER ZUURKOOL

Dinsdag 23 januari

Vandaag een lekker toetje van de Engels/Franse chef-kok Franck Pontais: chocolate breadcake. Chocolate breadcake

Maandag 22 januari

Ik roep zo vaak bewaar oud brood of maak er paneermeel van en bewaar die in de vriezer, altijd makkelijk en lekker. Zo ook met kontjes en kortjes kaas die je niet meer eet, weggooien is zonde dus bewaren in de vriezer en als er genoeg is kun je er weer wat van maken. Hartige broodtaart.

Woensdag 17 januari

Witlof is zo'n heerlijke veelzijdige wintergroente. WITLOFSALADE MET APPEL EN PAPRIKA

Dinsdag 16 januari

Afbakpistoletjes over van het weekend? Mooi, daar maken we van¬daag lekkere pizzabroodjes van. Pizza broodje

Maandag 15 januari

Een grote pan geurige soep die bol staat van de verse groentes! Lekker nostalgisch met vermicelli en gehaktballetjes. Groentesoep met ballen

Dinsdag 9 januari

Sinaasappels zijn waanzinnig lekker in deze tijd. KALKOENFILET MET SINAASAPPEL EN ZWARTE OLIJVEN

Maandag 8 januari

Sla je slag en koop bijvoorbeeld heerlijke sukadelapjes. Sukade lapjes van Oma

Vrijdag 5 januari

Nog een recept voor de momenten dat je veel oud brood in huis hebt. De sandwich BLT, helemaal hip! BLT voor een dubbele boterham

Donderdag 4 januari

Met die dure feestmaand achter de rug kunnen we wel wat budget-tips gebruiken. Dit is een lekkere, gezonde maaltijd en niet duur. SPINAZIE MET BROODSOLDAATJES

Dinsdag 2 januari

Wat ligt er nog van vorig jaar? Daarmee maken we een gevulde omelet, een hartige taart, een feestelijke sandwich of heerlijke wraps. WRAPS MET GEROOKTE ZALM EN ROOMKAAS

Donderdag 28 december

Gezworen vriend van koud vlees is de frisse remouladesaus op basis van mayonaise, augurk, groene kruiden en kappertjes. KOUD VLEES IN KAPPERTJESSAUS

Dinsdag 26 december

Traditioneel op Boxing Day (onze 2e kerstdag) maken de Engelsen een soort koek van gebakken stamppot die ze bubble and squeak noemen. Bubble  and squeack

Donderdag 21 december

Het is leuk om voor de feestdagen zelf lekker kaasjes te maken. Kerstkaasjes

Woensdag 20 december

KLIEKJESRECEPT ANNO 1907 BROODSCHOTELTJE (MET KRENTEN EN ROZIJNEN)

Dinsdag 19 december

Kliekje gekookte aardappelen of puree over? Handig, maak alvast aardappelrozetten voor het kerstdiner! Aardappelrozetten

Maandag 18 december

Een stoer recept uit de Belgische keuken: blinde vinken in uiensaus. Blinde vinken in uiensaus
Blog