© Ton Broedersz 2017
Keukenpraatje
Blog Recepten index
Made bij The Bridge

Aardbeiensoep met meloen en

bramen

In dit bontgekleurde frisse dessert verwerk je allerlei soorten zacht fruit die in deze tijd in overvloed en dus goedkoop voorhanden zijn. Sla je slag als de markt koopmannen gaan opruimen. AARDBEIENSOEP MET MELOEN EN BRAMEN 750 gram aardbeien 12 bramen 12 meloenbolletjes 300 ml sinaasappelsap 12 peperkorrels (liefst roze, anders zwart) 4 bollen citroenijs 4 takjes munt 4 amandelkrullen eventueel poedersuiker Was aardbeien, verwijder kroontjes. Bewaar 12 gave kleine exem-plaren en pureer de rest met sinaasappelsap kort met de staafmixer of in de blender. Was munt, bewaar 4 mooie topjes voor de garnering. Snij 4 blaadjes in heel smalle reepjes, roer door de aardbeiensoep. Kneus peperbolletjes en voeg toe. Proef of het zoet genoeg is. Meng er zo nodig een paar eetlepels poedersuiker door. Schep de rode soep in diepe borden en leg een grote bol sorbetijs in het midden. Schik meloenbolletjes en bramen eromheen. Leg de munttopjes boven op het ijs en serveer er amandelkrullen bij. .
Maandag 14 juni zaterdag 19 juni aspergesoep & zalm