© Ton Broedersz 2017
Keukenpraatje
Blog Recepten index
Made bij The Bridge

Restjes van het weekend.

Nog wat gekookte aardappels, groente en vleeswaren over van het weekend? We maken ze op in een lekkere gevulde omelet, die ze in Italië frittata noemen. Voordeel ten opzichte van de Spaanse tortilla: je hoeft hem niet om te keren. In plaats daarvan gratineer je 'm met wat kaas in de oven. FRITTATA MET GROENE ASPERGES EN SALAMI 500 gram gekookte aardappels, in stukjes 1 sjalotje, gesnipperd 8 groene asperges, gekookt en in stukjes 100 gram salami of snij-worst, in reepjes 3 el olijfolie 6 eieren enkele blaadjes dragon, gesneden 50 ml melk peper en zout 2 el geraspte belegen kaas Verwarm de oven voor op 180 graden. Verhit olie in grote koekenpan, bak aardappelstukjes. Voeg sjalotje, stukjes groene asperge en salami toe. Bak even kort door. Klop eieren los met melk, dragon, zout en peper. Schenk over aardappelmengsel. Laat op rustig vuur bijna stollen. Strooi kaas erover, zet even in de oven tot de kaas is gegratineerd. Snij in punten, serveer met een tomatensla en ciabatta. Tip: Geen asperges? Gebruik (diepvries)doperwten. Geen salami? Neem reepjes ham.
Dinsdag 27 april zaterdag 1 mei Wentelteefjes