© Ton Broedersz 2017
Keukenpraatje
Made bij The Bridge
Kip Kerrie met ananas:
Ik had een kg kippedijen in de koelkast, wat moet je ermee, lekker grillen is een
mogelijkheid, stoven is naturlijk lekker bv cock au vin.
Ik had ook in de koelkast een ananas en dan ontstaat het idee van een kip, kerrie met
ananas.
Al een tijd niet gegeten dus een verdomd goed idee.
Dus dijen ontbenen, want ik heb het niet zo op kluiven, al is het maar 1 botje, hij gaat
eruit.
Het velletje weg, maar die botjes in een zakje in de vriezer, bewaren voor een bouillon,
weggooien is zonde.
Geen rijst in huis dus dan maar wat spätzle erbij, gaat die zak ook een keertje op.
1 kg kip dijen (ontbeend)
3 uien schoongemaakt en in blokken
wortel geschild en in blokken
3 tenen knoflook grof gehakt
1 ananas geschild en in grote blokken
kerrie natuurlijk
bloem
zout en peper
halve liter bouillon
olie in de pan en de kip stukken braden.
Dan de ui, wortel en knoflook erbij.
eetlepel kerrie erbij en goed verhitten voor mooie kleur en smaak.
Dan de blokken ananas erbij.
Eetlepel bloem erbij voor de binding.
En dan de bouillon en rustiog laten pruttelen, roer regelmatig want voor je het weet heb
je een bodem en dat is niet alleen zonde voor de smaak ook weer extra werk.
Op smaak brengen natuurlijk.