© Ton Broedersz 2017
Keukenpraatje
Made bij The Bridge
Voorlopig weer even genoeg luxe gehad.
We gaan vandaag budget-koken
SPAGHETTI MET HERFSTGROENTE
Hoofdgerecht, voor 4 personen:
5 el olijf olie
400 gram gehakt
2 grote uien, in partjes
1 teen knof¬look, gesnipperd
2 winterwortels, in stukjes
250 gram pom¬poen, in stukjes
l pakje tomatenblokjes (400 gram)
2 groente-bouillonblokjes
½ tl komijnzaad
peper en zout
2 takjes verse peterselie
500 gram spaghetti
Verhit olijfolie in grote braadpan. Bak gehakt, al roerend met een vork, rul en bruin. Voeg
uisnippers toe, bak tot ze zacht zijn. Voeg knoflook en winterwortel toe, bak ca 5 min. Voeg
pompoen, toma¬tenblokjes, komijnzaad en verkruimelde bouillonblokjes en kopje water toe.
Laat op een zacht vuur in ca 30 min gaarsudderen. Breng flink op smaak met zout en peper.
Roer pompoen een beetje stuk. Kook intussen de spaghetti in water met zout al dente, zoals op
de verpakking staat omschreven. Bestrooi met gehakte peterselie en serveer in hete, diepe
borden.
.
Frittata spaghetti
Spaghetti over misschien wel van gisteren?
Bak met een uitje en knoflook lekker op in de koekenpan.
Kluts 4 eieren met peper, zout en Italiaanse kruiden en schenk dat mengsel eroverheen.
Bak aan beide kanten langzaam mooi goudbruin en je hebt een heerlijke frittata spaghetti.
Bestrooi met peterselie en eventueel wat geraspte kaas, snij in punten
en serveer met een groene salade.
We hebben nog een halve selderijknol over.
Daar bakken we vandaag lekkere selderijkoekjes van.
KALKOEN-KERRIESALADE MET MANDARIJNTJES
Voorgerecht, voor 4 personen:
ca 200 gram gaar kalkoenvlees (restjes)
1 sjalotje, gesnipperd
1 tl paprikapoeder
½ tl cayennepeper
1 el kappertjes
2 el mayonaise
1 el room
20 druppels worcestershiresaus
1 frisse appel, in kleine staafjes
2 mandarijnen, in partjes
60 gram veldsla
4 blaadjes selderij
Snij 1 mandarijn in kleine stukjes, vang het sap op.
Meng stukjes kalkoen, kappertjes, appel en mandarijnstukjes door elkaar.
Maak een saus van sjalot, paprikapoeder, cayennepeper, room, mayonaise en worcestershiresaus.
Schep de saus door het kalkoenmengsel.
Proef en breng op smaak met peper en zout.
Meng mandarijnsap door veldsla en leg onder in mooie coupes.
Schep de kalkoensalade erop en gameer met een partje mandarijn en blaadjes selderij.
Serveer met toast (van oud brood) en roomboter.
Lekker met een koele riesling.