© Ton Broedersz 2017
Keukenpraatje
Blog Recepten index
Made bij The Bridge

Gekookte mosselen

Kook mosselen gerust in ruime hoeveelheden, als ze tenminste in je pan passen. Anders doe je het in twee keer. Het is echt een werkje van niets. Blijven er gekookte mosselen over, geen probleem! Er zijn zoveel lekkere mosselkliekjesgerechten. GEKOOKTE MOSSELEN 4 kilo mosselen   2 uien 1 wortel  2 stengels bleekselderij 1 kleine prei 2 el boter 200 ml witte wijn (of witbier, ook lekker!) 2 takjes peterselie Spoel de mosselen af onder koud stromend water, controleer op oneffenheden en laat goed uitlekken. Verwijder alle kapotte en niet sluitende exemplaren. Maak alle groente schoon, snij grof. Smelt boter in een grote kookpan, fruit uien en groente 4 min al roerend aan. Doe mosselen erbij, voeg wijn toe en leg de takjes peterselie erop. Sluit deksel, laat aan kook komen, schud pan op. Laat weer aan de kook komen, schud nogmaals. Zodra alle schelpen open staan, zijn ze klaar. Laat ze vooral niet te lang koken, want dan worden ze bruin en taai. Serveer warm met frites of stokbrood en cocktail- of knoflooksaus. Geef er een schaal bij voor de lege schelpen. Of serveer ze in een mosselpan, dan doet het deksel dienst als afvalbak. Schenk de wijn waarmee je de mosselen ook hebt gekookt. .
Vrijdag 30 juli Zaterdag 31 juli gebakken mosselen