© Ton Broedersz 2017
Keukenpraatje
Blog Recepten index
Made bij The Bridge
We maken schoon schip in de koelkast. Wat ligt er nog van vorig jaar? Wat moet nu echt op? Daarmee maken we een gevulde omelet, een hartige taart, een feestelijke sandwich of heerlijke wraps. WRAPS MET GEROOKTE ZALM EN ROOMKAAS 4 grote wraps restje gerookte zalm (mag ook een andere vis zijn of gerookte kip of ham) 4 el roomkaas (mag ook Boursin zijn, of een andere zachte kaas of mayonaise) 2 el gehakte verse krui¬den, zoals dille, peterselie, basilicum, tijm (gedroogde Italiaanse kruiden mag ook, neem dan 2 tl) zout en versgemalen peper 1 rode ui, in ragfijne ringen halve komkommer, in plakjes geschaafd 4 handjes veldsla (of andere sla of rucola) halve rode paprika in smalle reepjes Verwarm de wraps even in de magnetron of koekenpan om ze zacht en soepel te maken. Volg de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Besmeer met roomkaas. Hak de kruiden en strooi ze erover. Kruid met peper en zout. Beleg met plakjes zalm (of ander beleg), komkommerplakjes en uienringen. Maak in het midden een heuveltje van sla en paprikareepjes. Vouw zijkanten naar binnen, rol de wraps op. Snij schuin doormidden en serveer met een servetje tegen het knoeien. Tip: snij de opgerolde wraps in stukjes, prikkertjes erdoor en je hebt een lekker borrelhapje. .
Dinsdag 29 december Donderdag 31 januari vrijdag 1  januari spinazie BLT