© Ton Broedersz 2017
Keukenpraatje
Blog Recepten index
Made bij The Bridge

Winterse soep

Een hartverwarmende wintersoep, waarmee je een paar dagen vooruit kunt. Preiprol is een echte Brabantse specialiteit. Je kunt er je oude aardappels in kwijt. PREIPROL 20 gram boter of margarine 75 gram rookspek, in kleine blokjes 750 gram prei 4 grote aardappels (kruimig) 2 liter runderbouillon (van blokjes) zout en witte peper 1 verse varkensrookworst (of cocktailworstjes) 4 eieren Smelt de boter in een grote pan, voeg spekjes toe en bak ze zachtjes uit. Snij prei in smalle ringen, ook de mooie groene uiteinden! Was ze in een vergiet. Schil aardappels en snij ze in blokjes. Fruit prei en aardappel 5 min met de spekblokjes mee. Voeg bouillon toe en laat 30 min zachtjes pruttelen. Laat de rookworst minimaal 20 min wellen in water dat tegen de kook aan is. Kook de eieren in 10 min hard. Pureer de soep met de staaf mixer of een ouderwetse draaizeef. Breng flink hartig op smaak met zout en witte peper. Snij de worst in plakjes en voeg aan de soep toe. Pel de eieren, snij in plakjes en roer vlak voor serveren voorzichtig door de soep. Geef er grof bruin brood of roggebrood bij.
vrijdag 12 februari vrijdag 12 februari Zaterdag 13 februari Appeltaartje Rijsttoetje Aardappelkoekjes