© Ton Broedersz 2017
Keukenpraatje
Blog Recepten index
Made bij The Bridge

Rijstpudding

In ons land wordt rijst best wel veel gegeten maar nog weinig als nagerecht, bij de woorden zoete rijdt zie je mensen toch al gauw kijken met een gezicht van; moet dat nou? Denk aan een rijstpudding bijvoorbeeld. Riz au lait 100 gram restje gekookte plakrijst 750 ml volle melk 1 zakje vanillesuiker 3 el kristalsuiker 2 stukjes citroenschil van ca 5 cm extra kristalsuiker voor het bruine laagje Verwarm oven op 150 graden. Breng de melk in een ruime pan op een middelhoog vuur aan de kook. Voeg suiker, vanillesuiker en citroenschil toe. Meng de rijst door de melk en laat rustig inkoken tot de melk dik wordt (10 tot 15 min) Blijf regelmatig roeren met een houten lepel. Verwijder citroenschil. Stort de rijstmassa in een met boter ingevette ondiepe ovenschaal en zet hem ca 30 min in de oven. Neem de schaal uit de oven, strooi er kristalsuiker over en zet de schaal even (hooguit 2 min) onder de hete grill zodat hij een mooi goudbruin laagje krijgt. Laat minimaal een uur afkoelen en serveer lauw. Heerlijk met een compote van abrikozen of mandarijntjes, en een glaasje dessertwijn. Tip: Geen kliekje rijst in huis, maar wel veel trek in deze rijstpud-ding? Kook 100 gram dessertrijst in 850 ml melk.
Dinsdag 26 januari Vrijdag 29 februari Boeuf Bourgignon