© Ton Broedersz 2017
Keukenpraatje
Blog Recepten index
Made bij The Bridge
Waldorfsalade is een klassieker uit de Amerikaanse keuken. Ontwikkeld en wereldberoemd geworden in het New Yorkse Waldorf Astoria Hotel, waar deze fris-knapperige salade naar vernoemd is. WALDORFSALADE Voor 4 personen: 200 gram knolselderij, in piepkleine blokjes 2 frisse appels sap van halve citroen 50 gram rozijnen 80 gram walnoten, gepeld en grof gehakt 3 el room 2 el mayonaise snufje gemalen foelie snufje cayennepeper snufje zout 8 blaadjes kropsla 8 blaadjes selderij 2 mandarijnen, in partjes Breng liter water aan kook, voeg theelepel citroensap en blokjes knolselderij toe. Laat 15 sec koken. Giet af in zeef en spoel met koud water. Was de rozijnen en laat ze wellen in koud water. Giet af en dep droog. Rooster walnoten in droge koekenpan. Was appels, boor klokhuis eruit en snij in minuscule blokjes (laat de schil eraan voor de kleur). Bewaar één kwart, snij daarvan mooie dunne plakjes. Bedruppel met citroensap (tegen verkleuren). Meng appelblokjes met knolselderij, rozijnen en walnoten. Roer van room, mayonaise, noot-muskaat, cayennepeper, zout en citroensap een frisse dressing. Was sla, dep droog. Neem wijde cocktailglazen, leg blaadjes sla onderin. Vul met appel/selderijmix. Schep dressing erover. Gameer met selderijblad, walnoot, dunne schijfjes appel en mandarijnpartjes. .
Dinsdag 1 december Woensdag 2 december Zaterdag 5 december chocolade melk Sunday roast