© Ton Broedersz 2017
Keukenpraatje
Blog Recepten index
Made bij The Bridge
Met de restjes van het hotelontbijt maakt Eric van Veluwen een fantastisch lauwwarm nagerecht, geurig gebakken in kleine potjes. Hij noemt het ontbijtverdriet. Ontbijtverdriet Verkruimel brood, koek en taart. Dat gaat het makkelijkst in de keukenmachine. Voeg er ongeveer evenveel geitenyoghurt (of dikke Turkse yoghurt) aan toe en een mespunt kaneel, vermeng goed. Roer er per 500 gram brood-yoghurt massa 2 losgeklopte eieren en 30 gram suiker doorheen. Snij wat fruit (in dit geval verse vijgen) in stukjes en meng ze voorzichtig door het deeg. Stort in diepe vuurvaste potjes (of in een ovenschaal) en bestrooi met rietsuiker. Bak in ca 18 min in een voorverwarmde oven op 160 graden tot de bovenkant mooi goudbruin ziet. Laat even afkoelen en serveer lauw in de potjes. Uitlepelen maar! .
Dinsdag 17 november Woensdag 18 november Vrijdag 20 november Andijvie salade Andijvie stampot