© Ton Broedersz 2017
Keukenpraatje
Blog Recepten index
Made bij The Bridge

Hazelnoten

Heb je een hazelnootboom in de tuin en weet je niet wat je aan moet met de rijke oogst? Maak dan in ieder geval deze hazelnootboter. HAZELNOOTBOTER 125 gram gezouten roomboter 125 gram hazelnoten 2 tl citroen¬sap Halve tl cayennepeper  extra: plasticfolie Rooster de hazelnoten in een droge koekenpan en hak ze fijn in de keukenmachine. Laat de roomboter zacht worden en roer romig. Meng citroensap, noten en cayennepeper er goed doorheen. Vorm een worst van de boter en verpak die strak in plasticfolie. Uiteinden indraaien in tegengestelde richting. Laat opstijven in de koelkast en bewaar tot gebruik. Snij in plakjes en verwijder folie zorgvuldig. Lekker bij gegrilde kip of gebakken forel. Of met gestoomde najaarsgroente, zoals spruitjes, pompoen, broccoli, rode bietjes, winterwortelstukjes of schorseneren. .
Maandag 9 november Dinsdag 10 november Donderdag 11 november Wels Rarebit Brownies