© Ton Broedersz 2017
Keukenpraatje
Blog Recepten index
Made bij The Bridge

Walnoten

Er zijn weer volop verse walnoten. Tijd voor een heerlijke herfstsalade. SALADE MET WARME GEITENKAAS EN WALNOTEN Lunch- of voorgerecht, voor 4 personen: 200 gram gemengde groene sla 4 plakken zachte geitenkaas 100 gram 4 sneetjes witbrood zonder korst 50 gram boter of marga¬rine 1 frisse appel (jonagold of elstar) 150 gram gepelde walnoten 2 el honing 1 el citroensap 4 el olijfolie (extra vergine) 2 takjes verse of 1 tl gedroogde tijm versgemalen zwarte peper en zeezout Druk uit de sneetjes witbrood 4 rondjes ter grootte van een plak geitenkaas. Snij blokjes van het brood dat overblijft. Smelt boter in koekenpan en bak de broodrondjes en blokjes (croutons) lichtbruin. Was de appel (niet schillen!), snij in vieren, verwijder klokhuis en snij in dunne schijfjes. Hak de walnoten grof. Leg aluminiumfolie op een bakplaat, vet in en leg de broodrondjes erop. Leg daarop de plakken geitenkaas. Druppel er wat honing over en bestrooi met gehakte noten en wat blaadjes tijm. Maak een dressing van honing, citroensap (of azijn), olijfolie, peper, zout en tijm. Schik de salade op borden, leg er schijfjes appel op. Bedruppel met dressing. Zet de bak¬plaat met geitenkaas 5 min vlak onder de hete grill (220 graden) in de oven. Verdeel de noten en croutons over de salade. Leg de broodrondjes met warme geitenkaas midden op de salade. Schenk er een koele witte wijn bij. .
Maandag 19 oktober Woensdag 21 oktober Vrijdag 23 oktober Zaterdag 24 oktober Kweepeer moes Hazepeper Hete Bliksem Pompoenfriet