© Ton Broedersz 2017
Keukenpraatje
Blog Recepten index
Made bij The Bridge

Cantarellen

Cantharellen gevonden tijdens de boswandeling? De kans is klein, maar je kunt geluk hebben. GEBAKKEN CANTHARELLEN 200 gram cantharellen 2 el boter 1 uitje, gesnipperd zout en peper 2 el versgehakte peterselie Wrijf de cantharellen schoon met keukenpapier. Verwijder de kontjes van de stelen. Snij de grote in hapklare stukken, laat kleintjes heel. Smelt boter in een koekenpan en bak de uisnippers tot ze glazig zien. Voeg de cantharellen toe en laat ze op een rustig vuurtje 6 a 8 min bakken tot ze knapperig, maar niet bruin zijn. Bestrooi met zout en peper. Voeg peterselie toe en roer nog eens om. Schep de cantharellen op een biefstukje of serveer ze bij gebraden rosbief. Of Schenk er een scheut kookroom bij en serveer ze in een warm ragoutbakje uit de oven. Ook erg lekker als garnituur in een kopje hete wildbouillon met rode port! .
Maandag 9 oktober Donderdag 12 oktober Vrijdag 13 oktober Zaterdag 14 oktober Amandel krullen CRANBERRYCOMPOTE SHEPHERD'S PIE