© Ton Broedersz 2017
Keukenpraatje
Blog Recepten index
Made bij The Bridge

Kabeljauw

De populaire kabeljauw, die tegenwoordig meer kost dan biefstuk, is volgens deskundigen in oktober op z'n best. GESTOOMDE KABELJAUW 4 in hoogte redelijk gelijke stukken kabeljauw sap van halve Citroen witte peper en zout 4 el visbouillon of witte wijn 4 klontjes roomboter Wrijf de vis in met citroensap en bestrooi met peper en zout. Leg in een ondiepe magnetronschaal naast maar net niet tegen elkaar (vouw dunne delen dubbel). Voeg bouillon of witte wijn toe. Leg op elk stukje een klontje roomboter. Bedek met magnetronfolie. Zet 4 a 5 min in de magnetron op 600 watt. De vis is gaar zodra hij niet meer doorzichtig is. Houd er rekening mee dat hij uit de magnetron nog even nagaart. Controleer evt door met een klein mesje even wat lamellen uit elkaar te buigen. Is hij van binnen glanzend maar niet glazig, dan is hij goed. .
Vrijdag 6 oktober Zaterdag 8 oktober Peer met chocoladesaus