© Ton Broedersz 2017
Keukenpraatje
Blog Recepten index
Made bij The Bridge

Vijgen

Verse vijgen zijn er maar een paar maanden per jaar. Van september tot eind november. Goed rijp zijn ze het lekkerst, maar ook erg kwets¬baar. Salade van vijgen, rauwe ham en mozzarella. 12 rijpe paarse vijgen 200 gram rauwe ham (parma- of gandaham) 2 grote bollen mozzarella 100 gram rucola 100 gram krulsla 10 blaadjes verse basilicum 4 el olijfolie Halve el balsamicoazijn Halve el vloeibare honing versgemalen zwarte peper en zeezout Bedek een platte Schaal met rucola en krulsla. Snij de vijgen in vanaf de punt, laat de partjes bij de bodem aan elkaar zitten. Buig ze als een bloem uiteen. Zet ze op de sla en drapeer er losjes een plak ham omheen. Breek de mozzarella in stukjes, leg in het hart van elke vijg een stukje, strooi de rest over de salade. Klop alle ingrediënten voor de dressing goed door elkaar en bedrup¬pel daarmee de salade. Zorg dat er een beetje dressing in het hart van elke vijg komt. Verdeel de basilicumblaadjes over de salade. Serveer met ciabatta of Turks brood. .
Maandag 7 september Dinsdag 8 september Koolrolletjes