© Ton Broedersz 2017
Keukenpraatje
Blog Recepten index
Made bij The Bridge

Paranthas

Paranthas zijn de platte Indiase broden van de hete bakplaat. Je kunt ze goed vullen met vlees- of groenterestjes of linzenpuree of ei, voordat je ze bakt. PARANTHAS Voor 5 platte broden: 500 gram tarwebloem 1,5 tl zout 200 gram ghee 250 ml water Houd een handje bloem achter voor het uitrollen. Meng de rest van de bloem met zout. Kneed er 2 el ghee doorheen en met kleine beetjes tegelijk het water. Ga net zolang door tot je een bal soepel deeg hebt. Laat 10 min rusten. Verdeel deeg in 5 gelijke delen. Vorm hier ballen van. Bestrooi met wat meel en laat weer 10 min rusten. Rol uit tot een platte schijf, bestrijk de bovenkant met ghee, vouw dubbel. Smeer bovenkant weer in met ghee en vouw nog eens dubbel tot een driehoek. Rol uit met de deegroller. Bak op de hete bakplaat tot de randjes beginnen te drogen en zich 'blazen' vormen. Draai om, laat andere kant even bakken tot je weer blazen krijgt. Bestrijk boven¬kant nog eens met ghee, draai om en bak tot de onderzijde goud¬bruin is. Bestrijk bovenkant weer met ghee, draai om en laat ook die kant goudbruin kleuren. Druk grote blazen eruit met de achterkant van een schuimspaan. Serveer direct met gekruide dikke yoghurt en restjes dahl (linzen) en curry. .
Maandag 17 augustus Dinsdag 18 augustus Woensdag 19 augustus Donderdag 20 augustus Zaterdag 22 augustus Shahi tukra Ghee Venkelsoepje Pruimenchutney