© Ton Broedersz 2017
Keukenpraatje
Blog Recepten index
Made bij The Bridge

Salade nicoise

Hoog tijd voor een lekkere maaltijdsalade: een klassieke salade nicoise. De trots van Zuid-Frankrijk. SALADE NICOISE 1 krop stugge salade (romaine) handje rucola 4 gekookte aardappels, in blokjes 2 handjes beetgare sperziebonen, in stukjes 1 rode ui, in dunne ringen Halve rode paprika, in reepjes 4 rijpe tomaten, in parten 4 hardgekookte eieren, in kwarten 20 zwarte olijven zonder pit blikje tonijn 8 ansjovisfilets (optie) 100 ml basisdressing met extra veel verse tijm peper en zeezout Meng in schaaltje de aardappelblokjes, stukjes sperzieboon {of haricots verts), uiringen en de helft van de dressing. Laat 15 min trekken. Was sla, droog goed en meng met rucola in wijde slaschaal. Schep aardappelmengsel in het midden. Schik paprika, tomaat, ei, olijven, stukjes tonijn en ansjovisfilets er omheen en er bovenop. Besprenkel met dressing en versgemalen peper en zeezout. Tip: ook heerlijk als lunch- of picknickgerecht. .
Maandag 10 augustus Dinsdag 11 augustus Woensdag 12 augustus Vrijdag 14 augustus Zaterdag 15 augustus Tomaten ketchup BBQ perzikken MÉRINGUE Ghee