© Ton Broedersz 2017
Keukenpraatje
Blog Recepten index
Made bij The Bridge

Groentesoep

2 liter bouillon, zelf getrokken of van een pot geconcentreerde rundvleesbouillon 1 ui 1 teen knoflook halve dikke prei halve winterwortel kwart selderijknol kwart witte kool halve rode paprika halve bos peterselie 2 tomaten 2 nestjes vermicelli 250 gram gehakt (half-om-half) 1 tl Italiaanse kruiden zeezout en peper geraspte nootmuskaat 1 el (balsamico)azijn Verhit bouillon in een grote pan. Neem het vlees eruit en bewaar. Was de ui, prik in met een mesje en doe met schil (geeft kleur) bij de bouillon. Voeg ongepelde, ingeprikte knoflookteen toe. Maak de wortel schoon en doe bij de bouillon. Haal de donkere bladeren van de prei en voeg met de afgespoelde schillen van de selderijknol en de stelen van de peterselie toe. Houd de bouillon ca een uur net onder het kookpunt. Was de resterende groente en snij klein. Kruid gehakt met Italiaanse kruiden, peper, zout en nootmuskaat en draai er balletjes van. Verwijder met een schuimspaan alle 'groenteafval', ui en knoflook. Breng de bouillon aan de kook, voeg de gesneden groente toe. Voeg na ca 20 min de gehaktballetjes, stukjes vlees en vermicelli toe. Laat in ca 15 min gaar worden. Roer af en toe. Proef en breng op smaak met zout, peper en een scheutje azijn voor een frisse smaak. Hak de peterselie en voeg 5 min voor het einde van de kooktijd toe.