© Ton Broedersz 2017
Keukenpraatje
Blog Recepten index
Made bij The Bridge

Minestrone soep

Dit is een mooi voorbeeld van budget koken. Eén keer shoppen, meer¬dere keren van koken. Vandaag kopen we mooie verse groente van het seizoen, waar we een gevulde minestronesoep van maken. MINESTRONESOEP 100 gram ontbijtspek, fijngesneden 2 el olijf olie 1 grote ui, grof gesneden 1 teen knoflook, fijngehakt 2 stengels bleekselderij, fijngehakt 1 flinke wortel, fijngehakt 1 dunne prei, in ringetjes 1 el Italiaanse kruiden 2 vleestomaten, in blokjes 2,5 liter bouillon (pot of blokje) 1 rode paprika, in stukjes 1 courgette, in halve maantjes halve aubergine, in blokjes 200 gram witte bonen (blik) of tuinbonen 200 gram fusilli of strikjespasta Peper en zout 1 el balsamico azijn Flinke bos basilicum parme-zaanse kaas, geraspt Zet pan bouillon op, gooi het groenteafval erin en laat 20 min prut-telen, zodat het zijn smaak kan afgeven. Verhit olijfolie in grote pan, fruit hierin spek en ui. Voeg knoflook, bleekselderij, prei en wortel toe. Bak 5 min, voeg tomaten en Italiaanse kruiden toe, bak nog 5 min. Zeef bouillon en voeg toe. Voeg paprika t/m bonen toe. Laat 15 min zacht koken, voeg pasta toe en laat nog 15 min pruttelen. Breng op smaak met zout, peper en een scheutje balsamicoazijn. Hak basilicum, roer door soep en serveer in grote kommen. Strooi er flink wat parmezaanse kaas over en geef er stukjes ciabatta bij. .
Dinsdag 29 juni Woensdag 30 juli Vrijdag 2 juli Zaterdag 3 juli RATATOUILLE Kip kerrie AARDAPPELKOEKJES