© Ton Broedersz 2017
Keukenpraatje
Blog Recepten index
Made bij The Bridge

Rabarber

Al rabarber gegeten? Ach, die is zo lekker. Maar dat niet alleen, rabar¬ber is goedkoop (gratis zelfs, als je hem in eigen tuin hebt) en heel gezond. RABARBERMOES 750 gram rabarber 2 a 3 el kristalsuiker kaneelstokje (optioneel) Trek bij oude rabarber de schil eraf. Bij jonge is dat niet nodig. Snij in stukjes en was goed. Breng in een pan met aanhangend water op een laag vuur aan de kook. Meng suiker erdoor en evt een kaneelstokje. Roer regelmatig. Zodra de stukjes uit elkaar vallen is de moes klaar. Te dun? Meng wat aardappelmeel met water en roer dat erdoor. Neem van het vuur en laat afkoelen. Serveer als koude tweede groente of als toetje. Lekker met vanillevla of dikke yoghurt. Tip: Kook eens wat aardbeien mee, dan wordt de moes mooi roze. En... het smaakt fantastisch. .
Woensdag 19 mei Vrijdag 21 mei zaterdag 22 mei Krop sla met restjes Gegrilde groenten