© Ton Broedersz 2017
Keukenpraatje
Blog Recepten index
Made bij The Bridge

Combi koken

Ik noem het combi koken, paar dagen eten van dezelfde ingrediënten maar wel andere gerechten. Vandaag een pasta schotel en morgen???? PASTASCHOTEL MET GEHAKTSAUS 2 elolijfolie 100 gram gerookt spek in blokjes 1 grote ui gesnipperd 1 teen knoflook, fijngehakt 400 gram rundergehakt zout en peper 1 el Italiaanse kruiden halve prei in ringen 2 stengels bleekselderij, in stukjes halve winterwortel, in stukjes halve rode paprika, in stukjes 2 blaadjes laurier scheutje rode wijn pakje tomato fritto (400 gram) bosje vers basilicum 500 gram grote ellebogenmacaroni 100 gram geraspte kaas Verhit de olijfolie in een grote pan. Bak spekblokjes lichtbruin, fruit ui en voeg knoflook toe. Roer gehakt erdoor en bak rul, kruid met peper, zout en Italiaanse kruiden. Voeg bleekselderij, winterwortel, paprika en prei toe en roerbak 5 min. Doe rode wijn, laurierblad en tomato fritto erbij. Laat ca 15 min zachtjes pruttelen. Roer basilicum erdoor. Verwarm oven voor op 200 graden. Kook macaroni. Giet af, stort in ovenschaal. Meng saus erdoor, bestrooi met geraspte kaas, gratineer ca 10 min. Heerlijk met een tomatensalade met verse basilicum. Restje over? Over twee dagen is het nog lekkerder. Leg er plakken verse tomaat op, dek af met aluminiumfolie en warm ca 20 min op in de oven (200 graden). Neem folie weg, strooi er nog wat kaas over, en laat nog 5 min gratineren. .
Maandag 10 mei Dinsdag 11 mei Donderdag 13 mei zaterdag 15 mei Italiaanse asperges Tomatensoep Guacamole