© Ton Broedersz 2017
Keukenpraatje
Blog Recepten index
Made bij The Bridge

Sukade lapjes van Oma

800 gram dooraderde sukadelapjes zout en peper 25 gram margarine 2 el olijfolie 2 laurierblaadjes 6 jeneverbessen 2 kruidnagels 1 tl tijm 1 el wittewijnazijn warm water of bouillon Laat het vlees op kamertemperatuur komen. Kruid ruimhartig met peper en zout. Verhit in een braadpan 75 gram margarine en 2 el olijfolie. Bak op een hoog vuur de helft van het vlees in 5 min bruin. Neem uit de pan. Bak andere helft bruin en doe rest van het vlees er weer bij. Voeg de rest van de margarine, laurierblaadjes, jeneverbes-sen, kruidnagels, tijm, azijn en warm water of bouillon toe, zo dat het vlees net onder staat. Doe het deksel op pan en zet hem op een sudderplaatje op het allerkleinste pitje. Laat minimaal 2,5 uur heel zacht pruttelen. Neem het vlees uit de pan. Zeef de jus en bind met een lepeltje maïzena opgelost in een scheutje koud water. Breng op smaak met peper en zout. Serveer met kruimige aardappels, zelfge-maakte appelmoes en rodekool of spruitjes. Een stevige rode wijn en een donker biertje smaken er goed bij. Variatietip: Voeg met de kruiden een grof gesneden uitje en een scheut ketjap manis toe. Lekkere combinatie van zoet en hartig!