© Ton Broedersz 2017
Keukenpraatje
Blog Recepten index
Made bij The Bridge

Afelia

We maken vandaag een heerlijke stoofschotel met varkensvlees en rode wijn. Afelia Cypriotische stoof schotel, voor 4 personen: 600 gram doorregen varkensvlees 100 ml olijfolie 150 ml rode wijn 1 el korianderzaad 100 ml bouillon (van blokje) 2 uien, in parten 1 kilo kleine nieuwe aardappels zout en peper 1 el gehakte platte peterselie Snij vlees in blokken van ca 5 cm, laat vet eraan. Kruid met peper, zout en korianderzaad dat je tot poeder hebt gewreven in een vijzel of gekneusd tussen bakpapier. Giet de wijn erover en laat minimaal 6 uur marineren in koelkast. Laat uitlekken, vang marinade op. Dep vlees droog en braad met uien in ca 5 min aan in hete olie. Giet vet af, voeg marinade en bouillon toe. Breng aan de kook en laat l uur heel zachtjes stoven met deksel op de pan. Schep af en toe om. Was de nieuwe aardappeltjes met schil, borstel ze schoon en kneus ze met een zwaar object. Op Cyprus gebruiken ze een handgrote platte steen. Kook in ca 12 min in water met zout gaar. Voeg toe aan vlees, laat nog 5 min doorwarmen. Bestrooi met peterselie. Serveer met groene salade en brood. Schenk rode wijn, bijvoorbeeld merlot. Tip: maal zelf het korianderzaad, dat is zóveel geuriger dan kant-en-klaar korianderpceder!
Maandag 22 maart Dinsdag 23 maart Donderdag 25 maart Vrijdag 26 maart Zaterdag 27 maart Aardappelsalade Ham en lentegroenten Macaroni schotel Mac and cheese