© Ton Broedersz 2017
Keukenpraatje
Blog Recepten index
Made bij The Bridge

Kip

GEBRADEN KIP UIT DE OVEN 1 boerenkip, behalve de borstfilets 50 ml olijfolie peper en zeezout paprikapoeder sap van een halve citroen 5 vastkokende aardappels, in de schil 3 tenen knoflook, in de schil 2 uien, in parten 2 takjes verse rozemarijn 10 zwarte olijven Verwarm de oven op 180 graden. Borstel de aardappels goed schoon onder koud stromend water en verdeel ze in kwarten of plakken. Deel de kip op in vier stukken en maak goed schoon. Wrijf de delen in met peper, zout en paprikapoeder. Bak ze kort aan in een koekenpan met hete olie, net lang genoeg om een mooi bruin korstje te krijgen. Vet een braadslee in en leg de kwarten aardappel erin, met hier en daar een hele teen knoflook. Leg de kip erop en bedruppel met citroensap. Laat in 45 min tot 1 uur garen, en keer regelmatig. Voeg een kwartier voor het eind de uien en de rozemarijn toe. Leg vlak voor het serveren de olijven erbij en bestrooi met grof zeezout. Lekker met een lichte rode wijn. Tip: Gooi het karkas en de botten niet weg, maar trek er een bouillon van voor morgen. Bewaar in een afgesloten bakje in de koelkast kleine stukjes kip van de rug en de vleugeltjes voor de kip-kerriesalade van overmorgen.
Maandag 12 maart Dinsdag 13 maart woensdag 14 maart Donderdag 15 maart Thaise bouillon Kip kerrie salade Truffel eitjes