© Ton Broedersz 2017
Keukenpraatje
Blog Recepten index
Made bij The Bridge

Hopscheuten

Hopscheuten, de allereerste voorjaarsgroente van de koude grond. Hier niet zo bekend, maar in België zijn hopscheuten razend populair. Als de hopplant na de lange winter weer begint te groeien, vormen zich op de wortels kleine witte puntjes. Een soort dikke taugé. Die uitlopers worden met de hand geoogst. Voor een onsje van deze delicatesse moet je wel honderd keer snijden. Dat, samen met de beperkte tijd waarin ze kunnen worden geoogst, verklaart waarom ze zo waanzinnig duur zijn. Ze hebben een fijne, nootachtige smaak. HOPOMELET handje hopscheuten 2 el roomboter l tl citroensap 4 eieren 1 el melk peper en zout snufje nootmuskaat Was scheuten, verwijder harde uiteinden. Snij de grote in stukjes. Dep droog met keukenpapier. Smelt boter in grote koekenpan, roer-bak hopscheuten hierin tot ze zacht beginnen te worden. Besprenkel ze met citroensap. Klop de eieren los met melk, peper, zout en nootmuskaat. Schenk over de hopscheuten. Laat omelet stollen en schuif, als de bovenkant bijna droog is, op een groot bord. Leg koekenpan op z'n kop erop en keer om. Laat nog 1 min zachtjes bakken.
Dinsdag 1 maart zaterdag 5 maart kipfilet met couscous